ERMELO IN DE BAN VAN DE TIJGER

Geplaatst op

ERMELO – Volgens insiders schijnt zich al dagenlang een grote tijger schuil te houden op de Ermelosche heide, onderdeel van het Veluwse stuwwallen massief. Boswachters, schaapherders en bekende biologen buigen zich al enige tijd over dit fenomeen en staan voor een raadsel. Was er in het verleden al sprake van een of meerdere wolven, de komst van een tijger overtreft de stoutste fantasieën en alle wetenschappelijke aannames.

Het is verbazingwekkend dat de tijger overdag is gesignaleerd op de heide van Ermelo. Een tijger slaapt ca. 16 uur per dag en dan bij voorkeur overdag. Hij gebruikt dan weinig energie. Daarom wordt de tijger ook wel Lazy Tiger genoemd: Luie Tijger. In de avond en nacht is de tijger wel actief, dan gaat hij jagen. En dat is vreemd.

Anders dan de wolf

De Ermelosche Heide is immers een droge, open heide, omgeven door loofbos, gemengd bos en naaldbos. Daar is voor een tijger weinig te halen. Dit in tegenstelling tot de wolf. Die komt voor in een skala aan leefomgevingen: van toendra’s in het noorden tot steppen in het oosten. Van gebergtes tot aan het bosen cultuurlandschap van West-Europa.

Deskundigen niet eens

Een van de deskundigen – zij wil absoluut niet met naam en toenaam genoemd worden – is stellig in haar mening. ‘‘Deze tijger is vast ergens uitgebroken. Waarschijnlijk hoort het dier thuis in een circus.“ Anderen weerspreken dit. ”Wanneer er ergens een tijger uitbreekt is het hele land in rep en roer. Nu is er geen enkel nieuws over geweest.’’

Volg de tijger

Hoe het ook zij. De komst van een tijger zal de gemoederen in en rond Ermelo nog wel een tijdje bezighouden. De een vindt het leuk en spannend, de ander angstig en gevaarlijk. De tijger wordt steeds vaker gesignaleerd in de buurt van bekende locaties. Vooralsnog zijn er geen tekenen die erop wijzen dat de tijger woongebieden binnen gaat. Voor alle zekerheid kunt u berichten over deze tijger het beste blijven volgen. Dan weet u uit eerste hand wat er loos is. Of niet.